Per motiu d'unes pràctiques en empresa, estic trastejant amb uns routers que mai havia vist, s'anomenen Mikrotik.
M'he estranyat al veure la potència del aparells, el que tinc en concret té: 5 boques ethernet. Aquest maquinari funciona amb una distribució basada en GNU/Linux anomenada RouterOS i es programa mitjançant una interfaç gràfica molt amigable (açò si, té collons la cosa, un aparell linux que el tingues que programar amb un executable... l'executable, gratament funciona sobre WINE). També podem programar el router mitjançant SSH, però per començar és més pràctic utilitzar l'interfície gràfica. Sí per qualsevol motiu l'aparell perd la IP també serem capaços d'accedir a nivell de MAC.
Podem VPN, tallafocs amb IPTABLES, DHCP Server, IP-SEC...
El funcionament d'aquest maquinari és modular i transparent respecte a la tecnologia usada per a muntar l'equip. O siga, nosaltres podem tenir una targeta amb 8 boques ethernet i dos Slots d'expansió als quals podem connectar una targeta WIFI i una altra WIMAX (per ficar un exemple, nosaltres quan entrem a configurar el router ens apareixeran dues targetes de xarxa noves i les podrem configurar com si foren dues ethernet. En el cas de que ens canvien els requeriments i necessitem dues WIMAX doncs serà punxar-les solament, ja que la configuració ens servirà.
El millor dels router estos és que estan al voltant de 40€ el més barat.
El problema que trobem quan volem configurar una connexió VPN és que utilitzant el nm-applet no podem "Afegir" una connexió VPN, açò es deu a que ens falten uns quants paquets.
xemacs@xemacs-laptop:$ sudo apt-get install network-manager-openvpn network-manager-vpnc network-manager-pptp
Després d'açò ja tenim el nostre Linux per a configurar-lo com a client d'una VPN.